LCHF till vardags

LCHF till vardags95 lättlagade maträtter baserade på vanliga och prisvärda råvaror LCHF till vardags är en hjälp för dig som vill kunna äta kolhydratsnålt hela veckan utan att det blir stora hål i plånboken. I familjen kan man ha olika känslighet för kolhydrater. Ofta är det så att någon familjemedlem av hälsoskäl måste följa en strikt lågkolhydratdiet. Det kan bero på övervikt, diabetes, epilepsi eller andra orsaker som gör kroppen extra känslig för kolhydrater.

Andra i familjen tål en större mängd kolhydrater. Denna kokbok erbjuder kombinationsmöjligheter som kan variera en och samma huvudrätt med olika tillbehör.

Här hittar du recept som passar såväl den som följer en strikt LCHF-kost till recept för den som föredrar lite mer kolhydrater. Enkelt, naturligt och nyttigt Lågkolhydratkost är mycket enkelt att följa: avstå från de processade kolhydratrika livsmedel som bara funnits under en mycket kort tid i människosläktets historia. Uteslut eller begränsa strikt socker, bröd, pasta, potatismos och ris. Ät istället sådant som vi alltid har ätit: Rikligt med kött, ägg, fisk, skaldjur och grönsaker. Rotfrukter, nötter, bär och frukter i lagom mängd. För oss här i Norden har också mejeriprodukter under lång tid varit en viktig källa till såväl fullvärdigt protein som livsnödvändiga fetter och mineraler.

”Detta är en välgjord, vacker bok med vardagsrecept enligt LCHF-filosofin, d.v.s. recept där kolhydraterna begränsats och fettet utökats. Genom att ersätta eller byta ut bröd, ris, pasta och socker kan kosten lätt göras nyttigare.”

Utgiven: 2010-09
ISBN10: 917241166X
ISBN13: 9789172411661
Pris: 159 kr

Beställ din bok här på Adlibris..